Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Acidum nitricum - hu

Acidum nitricum Gyógyszerkép

Salétromsav

Elégedetlen, önző, dühös, gyűlölködő, fagyos, szálka-szerű fájdalmak, repedezések.

Alkati jellemzők

Haragos, elégedetlen, önző, összeférhetetlen, veszekedős, gyűlölködő, bosszúálló emberek. Visszautasítják a vigasztalást és a bocsánatkérést is. Lesoványodottak, makacs, krónikus betegségek gyötrik őket. Mindennel és mindenkivel elégedetlenek. Reményvesztettek, félnek a haláltól. Penge- vagy szálkaszerűen hasító és abroncsszerűen szorító fájdalmak, maró, bűzös váladékozások gyötrik őket. Szélsőségesen fázósak.

Rosszabbodik

Hidegtől, érintéstől, rázkódástól, a legcsekélyebb zajtól, tejtől, zsíros ételtől, nedvességtől, kialvatlanságtól, éjszaka, izzadás közben, szellemi megerőltetéstől.

Javul

Enyhe időjárástól, állandó, egyenletes nyomástól, járművön utazva, melegen betakarva, meleg borogatásoktól.

Javallatok

Alkati kezelés, bőr és nyálkahártyák kimaródásai, szemölcsei, fájdalmas kirepedései, fekélyei, aranyér, végbélrepedések.

Adagolás

C12 naponta 2-3x1-7 golyócska, a tünetek enyhülésével az adagszámot csökkenteni kell. C30 hetenként1-2-szer, maximum 3-4 hétig. Alkati kezelésnél a potenciáról és adagolásról homeopata orvos döntsön.

Az egyszeri adag

Felnőtteknek 5-7 golyó, gyermekeknek 1-5 golyó (így alkalmanként 1 éves kor alatt 1 golyó, 1 év fölött annyi golyó, ahány éves a gyermek, de 5 év felett sem több 5 golyónál).