Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Datura stramonium - hu

Datura stramonium
Arzneimittelbild

Csattanó maszlag

Erőszak, félelem, sötétség, görcsök.

Alkati jellemzők

Erőszakos, vad, dühös, szemérmetlen, felfokozott szexuális érdeklődésű, trágár, féltékeny, kiszámíthatatlan, félelmektől és fájdalmaktól, riasztó álmoktól meggyötört emberek. Büszkék, gőgösek, társaságra vágynak. Hangulatukra a kiszámíthatatlan, szélsőséges váltások a jellemzők. Gyakran különös, abszurd gondolatok gyötrik a pácienseket. Rettegnek a sötéttől, a csillogó tárgyaktól, a víztől, a csobogó víz hangjától és a csillogó vízfelszínektől.

Rosszabbodik

Sötétben, csillogó tárgyaktól, alváskor, egyedül, ijedtségtől, tünetek elnyomását követően, bármilyen mértéktelenségtől.

Javul

Fénytől, világos helyen, társaságban, melegben.

Javallatok

Alkati kezelés, pánikbetegség, alvászavar, csecsemők és gyermekek éjszakai felriadásai, víziszony, görcsök, epilepszia, Parkinson kór, dadogás.

Adagolás

C12 naponta 2-3x1-7 golyócska, az adagszámot a tünetek enyhülésével csökkenteni kell. C30 hetente 1-2-szer, maximum 3-4 hétig. Alkati kezelés esetén a potenciáról és az adagolásról homeopata orvos döntsön.

Az egyszeri adag

Felnőtteknek 5-7 golyó, gyermekeknek 1-5 golyó (így alkalmanként 1 éves kor alatt 1 golyó, 1 év fölött annyi golyó, ahány éves a gyermek, de 5 év felett sem több 5 golyónál).