Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Gelsemium sempervirens - hu

Gelsemium sempervirens
Arzneimittelbild

Vadjázmin

Influenza, lámpaláz, gyengeség, lebénul a félelemtől, szomjúság hiánya.

Alkati jellemzők

Törékeny testalkatú, fáradékony, félénk, de ingerlékeny emberek, akik nyugalomra vágynak. Kórelőzményükben gyakori az influenza (azóta nem vagyok jól, mióta influenzás voltam…) Fájdalmaik rendkívül erősek, sajgóak, szinte lebénítja őket. Lázas állapotban rendkívül gyengék, a szemüket is alig tudják nyitva tartani, aluszékonyak, nem szomjasak, kivörösödnek. Lámpaláz esetén a „se kép, se hang” állapotba kerülnek, szorongásukat az alkohol jelentősen csökkenti.

Rosszabbodik

Érzelmek hatására, meglepetéstől, ijedtségtől, lámpaláztól, hideg, nedves időben, ha a panaszira gondol.

Javul

Ha megizzad, vizeletürítés után, alkoholos italoktól, előre hajolva, szabad levegőn, csukott szemmel.

Javallatok

Nagy gyengeséggel járó influenza, lámpalázas leblokkolás, gyengeséggel, bénulással járó ideg- és izombetegségek.

Adagolás

Akut betegség esetén C12 naponta 3-4x1-7 golyócska, az adagszám a tünetek enyhülésével csökkentendő, C30 kezdetben napi 1-3-szor, majd csökkenteni kell az adagszámot. Krónikus esetben C30 heti 1-2-szer néhány hétig.

Az egyszeri adag

Felnőtteknek 5-7 golyó, gyermekeknek 1-5 golyó (így alkalmanként 1 éves kor alatt 1 golyó, 1 év fölött annyi golyó, ahány éves a gyermek, de 5 év felett sem több 5 golyónál).