Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Hypericum perforatum - hu

Hypericum perforatum
Arzneimittelbild

Orbáncfű

Szúrt sérülések, idegfájdalmak, rovarcsípés.

Olyan idegpályákat ért sérülések esetén, ahol a fájdalom a sérülés helyétől a test belseje felé terjed, például a gerincet és koponyát ért ütések esetén. Az idegekkel átszőtt területek (ujjvégek, körmök, fogíny) sérüléseinél leggyakrabban a Hypericumot az „idegek Arnicáját“ használják.

Alkalmas még a fejen és a végtagokon bekövetkezett friss és régi sérülések, sebészeti eredetű fájdalmak (foghúzás, régi sebek) valamint benőtt köröm és mély, vérzés nélküli szúrások kezelésére.

Az idegpályák mentén hirtelen fellépő szúró fájdalmak (övsömör, arcideg-zsába) enyhítésére.

A beteg állapota a hidegtől és a legkisebb érintéstől is rosszabbodik.

Javallatok

Sérülések, vágott, szakított sebek, horzsolások, égések, szembetegségek.

Adagolás

Heveny tünetek esetében félóránként 5 golyócska a tünetek enyhüléséig, más esetben 1x5 golyócska C30-as naponta/másnaponta (a tünetek súlyosságától függően), 2x5 C12-es golyócska naponta.