Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Lachesis - hu

Lachesis
Arzneimittelbild

Szurukuku kígyó mérge

Bőbeszédű, féltékeny, hirtelen, váladékok elakadása, vérzés.

Alkati jellemzők

Bőbeszédű, izgatott, ingerlékeny, szorgalmas, gyanakvó, féltékeny, önkontroll nélküli emberek. Melegvérűek, nem bírják elviselni a ruhaneműk (sál, nadrág…) szorítását, váladékaik, tüneteik elnyomását és a klimax beköszöntét. Panaszaik gyakrabban lépnek fel a bal test félen. Elsősorban keringési szerveik (szív, erek), nyálkahártyáik, idegrendszerük hajlamos megbetegedésekre, gyakran alakulnak ki vérzések. Betegségeik igen heves, viharos lefolyásúak.

Rosszabbodik

A meleg minden formájától, alvástól, nyomástól, érintéstől, szorítástól, váladékok elnyomásától vagy elakadásától, alkoholtól, klimaktériumban, menzesz elején és végén, nyeléstől.

Javul

Szabad levegőn, hűvös vagy hideg hatására, ha váladékai szabadon ürülhetnek, gyümölcs fogyasztásától, erős nyomástól, az érintett testrész fürdetésétől.

Javallatok

Alkati kezelés, klimax, hőhullámok, orrdugulás, bármilyen váladék elakadása, viharosan lezajló, vérzésre hajlamos gyulladások, lábszárfekélyek, palpitáció (szívdobogás érzet), a menzesz elindulása után csökkenő nőgyógyászati panaszok.

Adagolás

C12 1-3x1-7 golyócska, az adagszámot a tünetek enyhülésével csökkenteni kell, C30 heves tünetek indulásánál 1-2 napig naponta 1-3-szor, egyébként hetente 1-2-szer, maximum 2-3 hétig. Alkati kezelés esetén a potenciáról és az adagolásról homeopata orvos döntsön.

Az egyszeri adag

Felnőtteknek 5-7 golyó, gyermekeknek 1-5 golyó (így alkalmanként 1 éves kor alatt 1 golyó, 1 év fölött annyi golyó, ahány éves a gyermek, de 5 év felett sem több 5 golyónál).