Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Sepia officinalis - hu

Sepia officinalis
Arzneimittelbild

Tintahal tintája

Vénás pangás, lefelé húzó érzetek, közönyösség, aggodalmaskodás, fokozott aktivitás.

Alkati jellemzők

Kiszámíthatatlan, közönyös, ingerlékeny, érzelmeit elfojtó emberek. Apróságok miatt is szoronganak, a vigasztalást visszautasítják. Nem kommunikálnak, kérdésekre is alig válaszolnak, viszont gyakran sírnak, ha a tüneteikről beszélnek. Családtagjaik iránt közömbösek lehetnek, az ellenkező nem képviselőit gyűlölhetik, szeretnek bosszantani másokat. Szexuális érdeklődésük erős. Folyamatosan ténykednek, bár fáradékonyak. Visszeres pangás miatt minden szervükben lefelé húzó érzés jelenik meg. Érzékenyek a szagokra, a savanyú ételeket kívánják, a zsíros dolgoktól undorodnak. Rendkívül fázósak. Betegségeik elhúzódóak, lábadozásuk vontatott. Bőrükön gyakran jelennek meg herpeszek, szemölcsök, májfoltok. Többnyire olyan nőknek választjuk ezt a szert, akiknél labilis a hormonháztartás, gyakoriak a vetélések és a menstruációs panaszok. A nők tünetei gyakran menzesz, várandósság és menopauza idején jelennek meg, vagy akkor erősödnek fel. Váladékaik tejszerűek.

Rosszabbodik

Hidegtől, hideg-nedves időben, hideg széltől, menzesz környékén, várandósság idején, változókorban, térdelés közben, elalváskor és első álom után, emeléstől, dörzsöléstől, vakarózástól, állva, szellemi megerőltetéstől, vihar előtt, szexuális kicsapongástól.

Javul

Erőteljes mozgástól, táncolástól, amikor elfoglalja magát, melegtől, meleg borogatástól, hideg italoktól, ha felpolcolja vagy keresztbe teszi a lábát, alvás után, szabad levegőn, nyomástól, ha a ruháját meglazítja.

Javallatok

Alkati kezelés, méh-előesés, hajhullás szülés után és változókorban, herpeszek, csalánkiütés, terhességi hányás, hányinger szagoktól vagy az ételre gondolva, aranyér, elhúzódó hüvelyi folyás.

Adagolás

C12 naponta 2-3x1-7 golyócska, az adagszámot a tünetek enyhülésével csökkenteni kell. C30 hetente 1-2-szer, maximum 4-5 hétig. Alkati kezelés esetén a potenciáról és dózisról homeopata orvos döntsön.

Az egyszeri adag

Felnőtteknek 5-7 golyó, gyermekeknek 1-5 golyó (így alkalmanként 1 éves kor alatt 1 golyó, 1 év fölött annyi golyó, ahány éves a gyermek, de 5 év felett sem több 5 golyónál).