Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Stibium sulfuratum nigrum - hu

Stibium sulfuratum nigrum
Arzneimittelbild

Fekete antimonit

Szentimentális-dühös, durva, nyers, falánk, berepedezések, száraz pörkök, fájdalmas bőrkeményedések, tyúkszem, gyomorpanaszok.

Alkati jellemzők

Bőrkiütések elnyomása, kánikula, erős napsütés, hideg vízben fürdés, falánkság vagy éppen szerelmi csalódás hatására kialakuló tünetek. A beteg álmodozó, szentimentális, máskor kötözködő, ingerlékeny, mogorva, dühös. Nem bírja, ha megérintik, még azt se, ha ránéznek. Falánk, különösen a savanyú ételeket kívánja, habzsolja, a túlevés következtében viszont megbetegszik, hány, hasmenés alakul ki, nyelvét vastag fehér lepedék fedi. A bőrön és a nyálkahártyákon száraz berepedezések, a bőrön fokozott elszarusodás, kérgesedés, a talpon fájdalmas tyúkszemek jelennek meg. Gyakoriak a szemölcsök, a körmök torzulásai. Váladékai darabosak, csomósak.

Rosszabbodik

Túlevéstől, sugárzó hőtől, így a nap melegétől is, hideg vízben fürdéstől, lépcsőn felfelé járástól, érintéstől.

Javul

Meleg vízben fürdéstől, szabad levegőn, hányástól, pihenés közben és után.

Javallatok

Bőrkeményedések, fájdalmas tyúkszemek, gyomorrontás, bárányhimlő pörkösödő szakasza, napszúrás, fájdalmatlan fekélyek, felfekvések.

Adagolás

D6-C12 potenciában, naponta 3x1-7 golyócska, a tünetek enyhülésével ritkítva a bevételek gyakoriságát.

Az egyszeri adag

Felnőtteknek 5-7 golyó, gyermekeknek 1-5 golyó (így alkalmanként 1 éves kor alatt 1 golyó, 1 év fölött annyi golyó, ahány éves a gyermek, de 5 év felett sem több 5 golyónál).