Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Sulfur - hu

Sulfur
Arzneimittelbild

Kén

Bőrkiütések, égés, viszketés, hasmenések.

A jellemző tünetek nagy része a bőrön jut kifejezésre különböző jellegű kiütések formájában, viszketéssel, gennyedéssel, gyulladással. Valamennyi bőrpanasz rosszabbodik meleg hatására és vízzel való érintkezésre.

Az emésztőrendszer is gyakran érintett, hasmenések váltakoznak székrekedéssel. Bűzös, záptojás szagú széklet és szelek. Heves székelési inger, amely reggel 5-6 óra körül kizavarja az ágyból a beteget. A végbélnyílás kivörösödött, fájdalmas, nehezen viseli el saját székletének a szagát. A beteg a végbélnyílásnál jelentkező fájdalmas viszketés következtében a székletet hosszú időn keresztül visszatarthatja. A kemény széklettől a végbélnyílás gyakran bereped.

Alkati jellemzők: szeret filozofálni, alkalmazkodó, gyakorlatias típus, kritikus, lustaság, koszos (régi rongyok újnak tűnnek számára), saját koszosságát nem veszi észre, félelem a fertőzésektől, a magas helyektől, melegvérű, inkább baloldali szer (baloldalon a tünetek rosszabbak lehetnek, vagy csak itt jelentkeznek).

Rosszabbodik

Vízzel való érintkezéskor, az ágy melegére, éjszaka, vakaródzás után, nyugalomban, 11 óra körül, alkoholos italoktól.

Javul

Szárazságtól, meleg időben, jobb oldalon fekve.

Javallatok

Allergiák, tályogok, rovarcsípések, külön fajta kiütések, oltási reakciók, kanyaró, hasmenés, székrekedés, rubeola, skarlát, bárányhimlő.

Adagolás

1x5 C30-as golyócska naponta/másnaponta (a tünetek súlyosságától függően), 2x5 C12-es golyócska naponta.