Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Sulfur iodatum - hu

Sulfur iodatum
Arzneimittelbild

Kén jodid

Gennyedés, forróság, akne, kapkodás, gyengeség.

Alkati jellemzők

Kapkodó, gyenge, kimerült, ájulásra hajlamos, mindenre érzékeny, szomorú emberek. Kételkedőek, türelmetlenek, rettegnek az erőfeszítésektől. Elhanyagolják az otthoni teendőiket. A test belsejében gyötrő forróság-, a bőrfelszínen hidegségérzet. Bőrükön gyakoriak a szőrtüszőgyulladások, mély, kemény, elszíneződött lilás furunkulusok és aknék. Talpuk álláskor ég és fájdalmas. Váladékaik sárgák, zöldesek, marók. Hatalmas étvágyuk van, és savanyú italokra vágynak. Éjszaka nem tudnak aludni, nappal álmosak, aluszékonyak. Krónikus mandulagyulladásaikat gyakran követi szövődményként reumás ízületi folyamat.

Rosszabbodik

Megerőltetéstől, melegtől, éjszaka, vihar előtt, jobb oldalán fekve, előrehajolva.

Javul

Szabad levegőn, hűvös, hideg időben, télen, köpetürítés után.

Javallatok

Az arc és vállak durva aknéi, mandulagyulladás szövődményeként fellépő reuma, petefészek-gyulladás, hólyaghurut, prosztatagyulladás, nedvező ekcéma.

Adagolás

C12 naponta 2-3x1-7 golyócska, a tünetek enyhülésével az adagszámot csökkenteni kell. C30 hetente 1-2-szer, maximum 3-4 hétig.

Az egyszeri adag

Felnőtteknek 5-7 golyó, gyermekeknek 1-5 golyó (így alkalmanként 1 éves kor alatt 1 golyó, 1 év fölött annyi golyó, ahány éves a gyermek, de 5 év felett sem több 5 golyónál).