Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Viscum album - hu

Viscum album
Arzneimittelbild

Fehér fagyöngy, madárlép

Magas vérnyomás, vérnyomás ingadozások, keringési zavarok, szédülés,

A betegek hosszan gondolkodnak és töprengenek elmúlt eseményekről és hajlamosak a csüggedésre és a búskomorságra. A telefon csörgése rémisztően hat rá és a legsötétebb sejtelmei jönnek elő, ugyanígy éjszaka, amikor nem tud aludni. Reszket félelmében, az az érzése, hogy valami borzalmas dolgot fog elkövetni.

Összeszorító érzés, mely a szívben, mellkasban, gyomorban jelentkezik. Jellegzetes tünetek reumás és köszvényes egyéneknél: neuralgiák, ülőideg-gyulladás. Szédüléses panaszok epilepszia után, de az epilepszia hatásos szere is. Magas vérnyomásos fehérjevizelés, placenta retenció, alacsony pulzus (akár percenként 30 ütés).

Fejfájáskor az az érzése, mintha a feje tetejét felemelték volna. Rángatózó testrészek, végtagjait nem tudja nyugalomban tartani. Nagy kemény széklet, mintha soha nem akarna véget érni. Viszketés a bőrön minden látható ok nélkül.

Rosszabbodik

Baloldalon való fekvéstől, dohányzástól, hidegtől, télen, ágyban, viharos időben, vigasztalástól.

Javul

Szabadban való mozgáskor, izzadáskor, a gyengesége elmúlik egy korty bortól.

Javallatok

Vérnyomás ingadozás, érelmeszesedés, szédülés, epilepszia (petit mal, kisroham), migrén, reumásoknál asztma, gyors pulzus, lassú pulzus, porckorong sérülések, isiász, reuma, köszvény, artrózis, menstruációs zavarok, rángatózás.